Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális 'bavarikum' portálja? -- bavarikon

A portál nem működhetne együttműködés nélkül; jelenleg a BSB mellett kilenc nagy intézmény bocsátotta digitális anyagait a portál rendelkezésére: a Műemlékvédelmi Hivatal, a Nemzeti Múzeum, a Festészeti Gyűjtemények, az Állami Kastélyok, Kertek és Tavak Bajor Központja, Bajorország Állami Levéltárainak Főigazgatósága, a Bajor Történelem Háza, a Földmérési és Geoinformatikai Tartományi Hivatal, a Müncheni Városi Múzeum és a Regensburgi Egyetem Könyvtára. (A projekt második szakaszában még több települési és egyházi partnerrel fog bővülni az együttműködők köre.)
Mit kínál a portál jelenleg? Az Europeanatól vagy a Német Digitális Könyvtártól eltérően a bavarikon a digitalizált tételek másolatával is rendelkezik, nem csak annak metaadataival. Emellett válogatott gyűjtemény, amelynek darabjai a bajor kultúra kiemelkedő alkotásai. A portál egyszerű felépítésű, jól alkalmazkodik a különböző végfelhasználói eszközökhöz is. A portálon az alábbi modulok állnak rendelkezésre: a kimagasló értékek modul (50 műtárgy), a tárgykereső modul, 3D-ben látható tárgyak, a személykereső modul, a helyiségek adatbázisa, a témák modul, a térképek, a hasonló képek keresése és az intézmények modul. (A digitális, online és komplex bajor kulturális portál, a bavarikon; ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról