Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális garázsmúzeum -- Kodolányi Sebestyén dokumentumfilmes, archivátor

Kodolányi 2005-ben gründolta a BBS Archívumot, amelynek kurátora. A BBS Archívum a Műcsarnok, a Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Balázs Béla Stúdió Alapítvány együttműködésében jött létre. 2010-ben, a BBS Alapítvány felszámolásakor a gyűjtemény masteranyagait a jogokkal együtt átadta a filmarchívumnak, a Műcsarnokban tovább működtetve a BBS Archívumot, kutatópéldányokkal és az irattárral. Közben állást kapott a filmarchívumban a BBS-gyűjtemény archivátoraként. A vagyonkezelői jogokról az MNV Zrt. azóta sem rendelkezett a BBS-gyűjteménnyel kapcsolatban. 2012-ben a már a MaNDA égisze alatt megjelenő A határozat című BBS-film DVD-kiadásához Kornis Mihállyal íratott fülszöveget. A kiszállított dobozokat a MaNDA főigazgatója, Lovas Lajos visszavonatta a boltokból, eltüntette róluk a Kornis-szöveget. 2013-ban a Médiatanács támogatásával dokumentumfilmet forgatott Vetíteni nem elég címmel a társadalmi forgalmazás BBS-es múltjáról és a forgalmazási forma egy mai lehetséges vetületéről. A film befejezését követően Lovas Lajos kirúgta az állásából...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról