Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Digitális Jólét Pontok: a könyvtárpontokon elintézhetők az állampolgári ügyek is

Ha mintát szeretnénk adni a többi városnak, innovatívnak, kezdeményezőnek kell lennünk. Ebben az esetben az innováció egyaránt jelent újdonságokat, amelyek akár európai szinten is érdekesek lehetnek, és létező megoldásokat is, amelyeket most meg kell szilárdítani: ez azt jelenti, hogy egy-egy nemzetközi gyakorlatot meghonosítunk Magyarországon. Ilyen jellegű például a rádiófrekvenciás raktározási rendszer bevezetése, ami néhány évtizeddel ezelőtt megtörtént, az önkölcsönzéseknek is ez adja az alapját. Ám mi ezt hálózati szinten szeretnénk működtetni, az átlagosnál lényegesen nagyobb gyűjteményben, nem csak egy helyen, egy épületben - mutatott rá az igazgató.
Ma már nem igazán lehet úgy élni, hogy az embernek nincsen kapcsolata a digitális eszközökkel. Viszont érezhető valamiféle hasadás a társadalomban abból a szempontból, hogy ki milyen digitális szolgáltatásokhoz jut hozzá. Debrecenben is létezik tanyavilág, ahol van ugyan mobilhálózat, de nincs internetes lefedettség. Márpedig mobiltelefonon keresztül nem lehet részesedni olyan mértékben az elemi állampolgárságot érintő dolgokban, mint egy rendes internetes kapcsolat esetén - mutatott rá Kovács Béla Lóránt. Ezért Digitális Jólét Pontokat működtetnek, melyek célja, hogy a könyvtárpontok közelében élő polgárok a könyvtárakban el tudják intézni állampolgári ügyeiket is.

Régebbi hírforrás(ok): Önkormányzati iroda a könyvtárba! link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról