Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális könyveket készíttet az oktatási tárca

Digitális tananyagok és tankönyvek készítését célzó pályázatot ír ki ősszel az oktatási tárca - nyilatkozta Magyar Bálint az MTI-nek. A szaktárca célja, hogy két-három éven belül minden tizedik gyermekre jusson számítógép Magyarországon.
Idézet a cikk további részéből: "Magyar Bálint az MTI-nek nyilatkozva ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy a multimédiás oktatócsomagok ne csak adott tárgyak - például a magyar vagy a történelem - oktatásához szükséges ismereteket tartalmazzák, hanem a tanárok munkáját mintaóra- vázlatokkal, szöveggyűjteményekkel, fotó-, filmarchívumokkal, tesztekkel vagy térképgyűjteményekkel is segítsék."
-- A cikk ugyan nem a könyvtárról szól, de azért érdemes arra is gondolni, hogy sem a számítástechnika, sem a könyvtár nem önmaga célja. Mindkettő akkor működik jól, ha integrálódik más diszciplínákba. Amikor pl. a biológia tanításából nem hiányzik a biológiai információ visszakeresése. Ilyen esetben nem is kellene verbálisan hangsúlyozni a könyvtár fontosságát. Ugyanis evidens lenne. Könyvtárhasználattan helyett integrált információszerzési készségek? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról