Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Digitális laboratóriumot nyitott a Kongresszusi Könyvtár

A Library of Congress elindította a Labs honlapot, ami "hely, ahol neked segítünk új dolgokat készíteni a Kongresszusi Könyvtár digitális gyűjteményéből"
link
"A Labs egy a Kongresszusi Könyvtár kreatív használatát ösztönző növekvő és változó válogatás különféle kísérletekből, projektekből, eseményekből és forrásokból. Egy tér, ahol nyilvánosan próbálhatunk ki különféle dolgokat, ahol közösséget építhetünk és ahova téged is hívunk kísérletezni. Néhány projektből szolgáltatható alkalmazás válik, másokat pihentetünk, másokat pedig más céllal előveszünk és megosztunk. Akárhogy is, lesznek kisiklások, hibák és ideiglenes megosztások.
Kis csapat vagyunk, akik szeretnénk segíteni a digitális gyűjteményeink lehetőségeinek felderítésében, szeretnénk bátorítani az újítást és az együttműködést más közgyűjteményekkel. A Labs az otthonunk."
Mit találhatunk az oldalon? API-k leírását, kísérleteket, videókat, tanulmányokat, blogot, eseményfelhívásokat, jelentéseket, előadásokat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról