Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitális tananyagokat gyűjt és szolgáltat az iskolai könyvtár

Az AKG igazgatója, Horn György és tanárai Birloni Szilvia, Nádori Gergely bemutatta azt a pedagógiai gyakorlatot, amit ők végeznek - áttérve már az új tanulásszervezésre. A lényeg a tanulón van, egyéni tanulási utak - csoportban, párban - digitálisan is. Most áll a könyvtár átalakulás előtt, már volt igényfelmérés a tanárok között és megkérdezik majd a diákokat is. Közös gondolkodás-megvitatás lesz: mit várnak a könyvtártól, milyen szolgáltatásokat? Az már látszik, hogy a könyvtár fog menni az un. kisiskolákhoz; minél közelebb a felhasználókhoz! A tanári igényfelmérésből kiderült: módszertani szakirodalmi támogatást várnak és egyfajta feladatbankot. Ezt a könyvtárosok úgy képzelik, hogy a tanárok által készített, már kész digitális anyagokat a könyvtár gyűjti, rendszerezi, szolgáltatja és hozzátesz a könyvtár által összeállított tanulást támogató anyagokat - mindenki számára elérhető módon. A rendszer kidolgozására a közös gondolkozással, a könyvtárosok ötletei alapján kerül majd sor fokozatosan, állandó visszacsatolással. A tudásmegosztás így egyre jobban működni fog. - Hangzott el mindez a Könyvtárostanárok Egyesületének konferenciáján.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról