Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Digitalizálta a csurgói könyvtárát az év könyvtárosa

Az a szegény ember, aki nem olvas! - hangzott el az Év könyvtárosa díj átadásán a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban, ahol a Kellner Bernát Alapítvány kuratóriuma díjazta a legkiválóbb somogyi könyvtárost az idei esztendőben.
Füstös János, a csurgói városi könyvtár igazgatója igazán szerény ember, mert az őt köszöntő ünnepségre érkezve is azt tudakolta, hogy mikor teheti be az autójába a könyveket, amelyeket Csurgóra szállít - ezekkel a szavakkal méltatta Horváth Péter, a megyei könyvtár igazgatója az idei díjazottat. Füstös János 1996 óta a városi könyvtár link igazgatója, szervezett már országos olvasótábort is Csurgóra. Óriási munkával digitalizálta a könyvtára anyagát, 40 ezer dokumentumot. Nagy szerepet vállalt a város és környező kistelepülések kulturális életében.
A somogyi kisvárosok közül elsőként Csurgón vált otthonról is elérhetővé a könyvtár katalógusa az olvasóknak. Füstös János éveken át dolgozott azon, hogy a Somogyi Hírlap Csurgóra vonatkozó cikkeiből adatbázist hozzon létre. Szerinte az olvasó csak a könyvekkel találkozik a polcon, de nem látja mögötte a könyvtárosok csapatmunkáját. A könyvtárosokat Szita Károly, Kaposvár polgármestere is köszöntötte.

Régebbi hírforrás(ok): Csurgói Könyvtár -- 21%-os lefedettség, heti 56 órában link KIT-találatok Csurgó közkönyvtárára link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról