Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Digitalizálták az agitprop bizottság iratait -- oktatási DVD is lesz

A Magyar Országos Levéltár (MOL) 2010-ben mintegy 1,1 millió digitális felvételt készített iratairól, ezzel folytatódott az a bő egy évtizede elkezdődött program, amelynek célja az iratanyag hozzáférhetőségének megkönnyítése. ... Szintén idén készült el a levéltár gondozásában a rendszerváltozás történetét részletesen bemutató multimédiás DVD, melynek tartalmát számos levéltár, múzeum, filmarchívum, könyvtár és magángyűjtemény anyagából válogatták össze. A DVD egy összefoglaló tanulmány, egy részletes névmutató és egy minden korábbinál részletesebb kronológia mellett 300, összességében több mint ötezer oldal terjedelmű iratot, 272 fényképet, 70 plakátot, 125 -- több mint 40 órányi -- hangfelvételt és 24 filmrészletet közöl.
A DVD-re felkerült dokumentumok mások mellett a Belügyminisztérium, a Külügyminisztérium, az Állami Egyházügyi Hivatal, a Munkásőrség, az MSZMP, a Legfelsőbb Bíróság, a Legfőbb Ügyészség és a Magyar Televízió egykori irattáraiból kerültek ki, és a hatalom szemszögéből mutatják be az eseményeket, míg a korabeli ellenzéki politikusok véleményét a gazdag Szabad Európa- és BBC-interjúk adják vissza. Trostovszky Gabriella elmondása szerint a DVD a közeljövőben jelenhet meg a Nemzeti Tankkönyvkiadó gondozásában mint iskolai segédanyag.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról