Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Díjat kapott a Berzsenyi Dániel Könyvtár - és Ramháb Mária

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2023-ban Könyvtárügyért-díjjal ismerte el a Berzsenyi Dániel Könyvtár kollektívájának több évtizedes munkáját - írja Facebook-bejegyzésében az intézmény. Az elismerést Baráthné Molnár Mónika igazgató vehette át a testület 2023. május 15-én megtartott éves beszámoló és tisztújító közgyűlésén.

Egyéni díjban Ramháb Mária nyugalmazott megyei könyvtárigazgató, főtanácsos, az IKSZ leköszönő elnöke részesült.

Miért kapta a díjat? (Mármint a könyvtár.) - A Berzsenyi Dániel Könyvtár hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a minőségmenedzsment iránti elkötelezettségével, a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerben nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményével, a megye helyismereti értékeinek gyűjtésével, feltárásával, a lakosság legszélesebb köréhez történő eljuttatásával. A könyvtár gyűjteménye, szakemberei, információs és kommunikációs technológiai felkészültsége alapján az ország kiemelkedő könyvtári szolgáltatásokat nyújtó intézménye. Innovatív szemlélete olyan vezérfonal, mely egyaránt épít a szakmai tapasztalatokra, a társadalmi elvárásokra, a lakosság igényeire és a partnerségre.

Az intézmény munkáját a megyei könyvtári hálózat következetes, átgondolt fejlesztése, a használóközpontú, minőségi elvekre építő gyakorlat, a stratégiai célkitűzések maximális megvalósításának igénye jellemzi.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség aktív tagjaként vesz részt az országos akciók és konferenciák szervezésében és megvalósításában. Az intézmény "jó gyakorlatainak" átadásával, helyszíni tapasztalatcserék alkalmával igyekszik olyan szakmai szerepet betölteni, mely segíti más könyvtárak munkáját, innovatív gondolkodását, fejlődését. Országos konferenciák szervezőjeként támogatja az IKSZ által rendezett események lebonyolítását. Kifejezetten elkötelezett a KönyvtárMozi programok országos és megyei szervezésében, a vetítések népszerűsítésében, aktív filmklubokat működtetve a kistelepüléseket is bevonja a közös munkába.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról