Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Díjazott könyvtárrekonstrukció (képekkel)

Kiosztották a 'Europe 40 Under 40' díjakat. Az évente odaítélendő cím Európa azon legjobb pályakezdő tervezőinek elismerésére szolgál az építészet, tájépítészet, várostervezés és formatervezés területén, akik szakmai karrierjük elején már vezetői tapasztalatokat szereztek, és kivételes eredményeket tudnak felmutatni. Idén a győztesek egyike Donaldas Trainauskas, a 4 PLIUS architects iroda vezetője a litvániai Vilniusban és Kaunasban.
2004-ben az iroda díjat nyert az Utena A. és V. Miškiniai Könyvtár rekonstrukciós terveivel, s azóta az intézményt át is adták. Hogy ízelítőt adhassunk tevékenységükből, most a könyvtár bemutatása mellett két megvalósult családi házat, egy társasház és egy templom tervét tesszük közzé.A projekt kiinduló ötlete egyszerű, ugyanakkor szimbolikus is volt: a könyvek mint a tudás, kommunikáció és kulturális hagyomány esszenciái. Ahogyan egy közkönyvtár funkciója megköveteli, az intézmény mindenki számára nyitott -- ezért választották az építészek az átlátszó kocka, az éjjel világító tömeg formáját. Mintha a kiadványok követnék az első litván könyv felszólítását: 'vegyél el és olvass engem...'
A könyvtárak fontos kulturális központok és találkozóhelyek maradtak a helyi közösségek számára Litvánia kisebb városaiban -- éppen, mint az utenai A. és M. Miškinis Könyvtár esetében. A teljes felújítást, átalakítást követően az intézmény háromszintes lett, területét több mint 3100 nm-re növelték, és az összes gépészeti rendszert kicserélték.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról