Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Díjazzák a minőségi tájékoztatókat

A 24.hu és a Magyar Narancs munkatársai kapták idén a Szegő-díjat. A fődíjat Kálmán Attila nyerte többek között az avasi lakótelepen élőkről és egy kokaindílerről írt portréjaiért.
Kiosztották a Dr. Szegő Tamás-díjakat, amit a jog és az élet útvesztőiben eltévedő embereken segítő néhai jogász, újságíró, rádiós emlékére 1996-ban hozott létre Szegő Tamás özvegye és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A díjat olyan harminc év alatti újságíróknak adják, akik publikációikban kiállnak az az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.
A fődíjat Kálmán Attila, a 24.hu munkatársa nyerte le, aki nagyriportjában az avasi lakótelepen élők hétköznapjait mutatta be, emellett írt arról, milyen munkát találnak maguknak az autisták, és egy kokaindílerről is publikált portrét.
A második díjat szintén a portál munkatársai érdemelték ki. Zalavári Noémi és Bárdi Bálint a maguknak otthont kereső anya és kislánya, ingyenételt osztó egyiptomi kifőzdés, és egy munkát találó, vak férfi emberarcát mutatták meg.
Kránicz Dorottya a Magyar Narancsban és a Nők Lapja Caféban közölt írásaiért kapta a harmadik díjat, amelyekben antiszociális fiatalokat vagy éppen amfetaminfüggő doktoranduszt mutatott be.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról