Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Dokumentumállományok egybeosztása? - fontolva haladunk (szavazás)

A kölcsönözhető, segédkönyvtári, tájékoztatókönyvtári stb. állományokat érdemes... - E mondat kiegészítésére kértük olvasóinkat. A megadott válaszlehetőségek választási számai:
15 - összevonni
28 - elkülönítetten tartani
1 - egyéb, megírom: kit@gmconsulting.hu - Szabó Eszter megjegyzése: a "segédkönyvtár" kifejezés miatt értetlenkedni szoktak az olvasók.
- A nyugati könyvtárakban általános egybeosztást a válaszadók valamivel több mint 1/3-a tartja célravezetőnek. Érdekesség, hogy tőlünk keletebbre az állomány tematikus vagy funkció szerinti szétszabdalásának hívei erősebbek: van, ahol külön állományrész képeznek még a nemzeti irodalmak is: pl. a német szépirodalom, az orosz szépirodalom, a szerb szépirodalom. A dolgok egyben, egymás mellett látása inkább a holisztikusabb szemlélet eredménye. (Az egybeosztás nem mellesleg kisebb, jobban áttekinthető, és használónak, könyvtárosnak jobban kezelhető állományt is eredményez.) (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2016. október 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=dokumentumallomanyok_egybeosztasa
Régebbi hírforrás(ok): Egybeosztott állomány - mikor, hogyan, miért? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról