Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Duplájára nőtt a bajnai iskolai és közkönyvtár

Felavatták a Bajnai Simor János Általános Iskolában található községi könyvtár kibővített és eszközfejlesztésen átesett helyiségét.
A 2011 óta az oktatási intézményben működő bibliotéka felújítására az önkormányzat a József Attila Megyei és Városi Könyvtár szakmai segítségével nyújtott be pályázatot, amelynek köszönhetően ötmillió forintos állami támogatásból újulhatott meg a régi olvasószoba.
Megtudtuk: a terveknek megfelelően a modernizált épületrész visszakapta az eredeti funkcióját, majd az Esztergomi Tankerület igazgatójával, Muszela Szabolccsal kötött megállapodás szerint együtt használja az iskola és a könyvtár az olvasószobát. A diákok becsengetéstől egészen délután fél 2-ig a tanórák keretein belül használhatják a termet, majd a délutáni órákban pedig a könyvtári foglalkozások résztvevői vehetik birtokukba a felújított helyiséget.
A fejlesztéssel negyvennyolc négyzetméterről csaknem duplájára, nyolcvannégy négyzetméter alapterületre bővült könyvtárban minden eddiginél több kulturális programot rendezhetnek meg. A hagyományos kézműves foglalkozások mellett a Digitális Jólét nevű program tanfolyamait is az intézmény falain belül tarthatják meg. A könyvtári helyiségek a bajnai egyesületek, a civil szerveződések és az egyházi előadások részére a továbbiakban is rendelkezésre állnak, valamint a megállapodás értelmében nyitva áll minden bajnai előtt.
A könyvtár célja, hogy az újdonsült olvasószobát az iskolával együtt, közösen használják közösségi célokra. A következő hetekben kamarazenekar látogat a könyvtárba, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a kamarazenei hangszerekkel is. Ősszel az Országos Könyvtári Napok keretében író-olvasó találkozóknak, kézműves foglalkozásoknak és meghívott vendégek előadásainak otthonául szolgálhat a könyvtár.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról