Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-bookok olvasása közvetlenül a Chrome böngészőben

A MagicScroll eBook Reader ( link ) névre hallgató kis kiegészítő szinte megszólalásig úgy működik, mint Firefoxos társa: egy felületen menedzselhetjük vele a letöltött könyveket és persze a böngészőn belül olvashatjuk azokat.
Érdekesség viszont, hogy itt offline (például korábban letöltött) ePub fájlokat is felvehetünk a gyűjteménybe, illetve megadhatunk közvetlen netes linket is ePub fájlokhoz. A felület sokkal ízlésesebb és áttekinthetőbb, mint a Firefoxnál, és itt is választhatunk több színvariációból és betűméretből.
Mindent egybevetve egy jól használható és hasznos kis plug-in, így aki nem szeretne külön ePub olvasó alkalmazást telepíteni, hanem minden a Chrome-on belül akar megoldani, annak érdemes kipróbálnia.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról