Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyv kölcsönzési szabályzat a lendvai könyvtárban

2013. július 1-től a Knjižnica Lendava, azaz a Könyvtár Lendva állományából kölcsönözhetők szlovén nyelvű e-könyvek. Ennek igénybevételéhez a következőkre van szükségünk:
- könyvtári tagságra, valamint a Cobiss közös katalógushoz való felhasználónévre és jelszóra
- AdobeID-re, mely segítségével különböző elektronikus eszközeinken használhatjuk a kölcsönzött könyveket (ennek megszerzéséhez a könyvtár szlovén nyelven egy jól áttekinthető tájékoztatót is készített -- link )
A könyvtár weboldalán arról is tájékoztatást kapunk, hogy különböző eszközeinket hogyan állíthatjuk be az e-könyvek használatához; kitérnek az e-book olvasó készülékekre, az okostelefonokra, valamint a tabletekre is. Androidos készülékekre és IOS-re is megtalálható az alkalmazásboltokban az ingyenes, e célra készült Biblos program az e-könyvek olvasásához.
Az e-könyvek 14 napos kölcsönzési időben állnak rendelkezésünkre, s egyszerre 4 kiadvány lehet nálunk. Hosszabbításra nincs lehetőség. Késedelmi díj felszámolása szükségtelen, ugyanis 14 nap elteltével a könyv nem nyitható meg a készülékeken. (WKÁ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról