Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyv olvasó eszközök kölcsönzése kezdődik a BGF GKZ Könyvtárában, 1.

A befizetett szakképzési hozzájárulásból a BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Diákjóléti Bizottsága (DJB) kezdeményezésére e-book reader-ek beszerzését hagyta jóvá az intézmény Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottsága (HTJB). A közbeszerzés keretében lebonyolított vásárlás keretében 36 db Prestigio PER3162BN típusú, egyenként 46.875 Ft értékű eszköz került a könyvtárba, mivel használatukat rajta keresztül, kölcsönzés révén lehet a legoptimálisabban megoldani.
Tekintettel a beszerzési célra, mely a hallgatók ellátottságát kívánta előmozdítani, valamint a vagyonvédelmi, tulajdonosi szempontokra -- hogy az értékes eszközök visszakölcsönzése biztosan megtörténjen --, csak a Karral jogviszonyban álló 'belső felhasználóknak' (hallgatóknak és munkatársaknak) lesz elérhető ez a szolgáltatás.
A könyvtár már 2010-ben fontolóra vett egy hasonló szolgáltatást, eredetileg több márkában gondolkozva, de szintén kölcsönzési lehetőség mellett. Akkor a legfontosabb célnak az eszköztípus átfogó megismertetését szántuk, mivel merészebb álmainkban sem számoltunk 8-10 eszköznél többel. Az olvasók összevethették volna az eltérő kezelőfelületeket, opciókat, a működés jellemzőit, a használat komfortját. Így később, egy saját eszköz beszerzésekor már több termékre kiterjedő tapasztalat birtokában vásároltak volna, megalapozottabban, mint reklámszövegek, vagy egy rövid bolti megtekintés alapján.
A jelentősebbnek tekinthető beszerzési darabszám mellett a szocializáción, megismertetésen túl már az infokommunikációs esélykiegyenlítést is reális célnak tekinthetjük: rosszabb anyagi helyzetű belső olvasóink is jó eséllyel hozzáférhetnek ilyen eszközhöz, megtapasztalhatják az e-könyv olvasás gyönyörét. Az eszköz használatát 'Tanulás- és kutatásmódszertan' tárgy keretében is bemutatjuk a hallgatóknak, de az elsősök szeptemberi tájékoztatóján, valamint az elektronikus tanulmányi rendszer (Neptun) révén szintén felhívjuk rá a figyelmet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról