Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyvek - a jövő zenéje

Az olvasókat könyvéhségük még a könyvesboltok és a könyvtárak felé irányítja, de az olcsó számítógépek és a változó fogyasztói szokások azt sugallják, hogy az elektronikus könyveknek van jövőjük.
Ez a jövő azonban még elég távolinak tűnik, amit az is tanúsít, hogy a világ legnagyobb könyvkereskedője, a Barnes & Noble a múlt héten azzal rázta meg a kialakuló piacot, hogy bezárta e-könyveket értékesítő boltját. Daniel Blackman a B&N.com-tól úgy nyilatkozott, hogy a letölthető könyvek "megelőzték a korukat". Bizonyos mértékig értékesíthetők ugyan, de még nem térülnek meg annyira, hogy érdemes volna ezzel az üzletággal foglalkozni - állította.
Ahogyan a digitális zene, a könyvsorozatok is - például Shakespeare összegyűjtött művei - egy rágógumi-lapocska méretű memóriakártyán tárolhatók, ami különösen népszerűvé teheti őket az utazók, a diákok és a szakemberek körében. Ezek a memóriakártyák aztán különböző operációs rendszerek által működtetett hordozható vagy asztali eszközökön olvashatók.

Hírforrás: Infinit Hírlevél No.219, link link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=e-konyvek-a_jovo_zeneje
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél No.219, link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról