Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ebben a könyvtárban pótdíj helyett macskás fotókat is elfogadnak

Sajnos nem állandó ez a fajta megoldás, de egész márciusban lehet cicákkal megbocsátást nyerni.

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy pár napot csúszott egy kikölcsönzött könyv visszavitelével, ritkábban pedig olyan is becsúszik, hogy valaki elveszíti a kötetet, vagy megsérül, amíg nála van. Ilyenkor a legtöbb könyvtárban meghatározott mértékű pótdíjat kell fizetni, ám a massachusettsi Worcester Public Library link most bevezetett egy új megoldást.

A Felines for Fee Forgiveness (kb. macskák a pótdíj elengedéséért) programban ugyanis átmenetileg elfogadnak cicás fotókat is a pénz helyett. Igaz, ez a lehetőség csak március végéig él, az intézmény által meghirdetett March Meowness jegyében - a könyvtár egész hónapban a macskákat ünnepli.

A szabályzat amúgy elég rugalmas, mert nemcsak fényképezni, hanem rajzolni is lehet. Akár a saját kedvencünk, akár egy barátunk cicája, de még menhelyi macskák is szerepelhetnek a képeken. Sőt, akár tiszteletbeli macskákat is elfogadnak, vagyis ha valaki beállít egy kutya, egy mosómedve vagy bármilyen más állat fotójával, arra is rábólintanak. Arról az ott dolgozók döntenek, hogy mely pótdíjakat engedik el ennek fejében.

Mindezzel azt akarják sugallni, hogy balesetek bármikor történhetnek a kiadott könyvekkel, de nem szabad, hogy ez akárkit is eltántorítson a könyvtár szolgáltatásainak jövőbeli igénybevételétől.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról