Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakmai továbbképzések a szexuális nevelésről - Észak-kaliforniai gyerekkönyvtárosoknak

Szakmai fejlesztő foglalkozások a szexuális nevelésről: Az ACL két ingyenes szakmai továbbképzést tervez a Zoom találkozóink részeként. Ezeket a június 10-i és július 8-i találkozóinkra tervezzük, amelyeket 9:30-kor tartunk (a workshopok 10 órakor kezdődnek). Jelöljétek be a naptáraitokban!

1. A szexuális nevelés, amit megérdemlünk: Beszélgetés Cory Silverberggel és Bianca Laureanoval (Június 10-én 10:00-12:00 PST)
Ezen a workshopon és a megbeszélésen arról fogunk beszélni, hogy mi hiányzott a hagyományos szexuális nevelésből, és hogyan nézhet ki az igazságot középpontba állító szexuális nevelés. Megvizsgáljuk, hol és hogyan jelenik meg a szexualitás és a gender olyan nyilvános tereken, mint a könyvtárak, és hogyan válaszolhatunk a szülők és fiatalok kérdéseire oly módon, hogy az ahelyett, hogy elzárná, inkább megnyissa a lehetőségeket a fiatalok számára, hogy kik ők és kivé válnak.

2. Szexuális nevelés és közkönyvtárak: Beszélgetés Rakisha Kearns-White-tal és Cory Silverberggel (Július 8-án, 10:00-12:00 PST)
Ezen a workshopon arra fogunk összpontosítani, hogyan nézhet ki a szexuális nevelés a könyvtárakban. Cory és Rakisha Kearns-White, a Brooklyn Public Library vezető ifjúsági könyvtárosa beszélgetéseken és tevékenységeken keresztül feltárja, mi lehetséges, milyen kihívásokra számíthatunk, és hogyan kezeljük őket. Rakisha megosztja tapasztalatait a testről, a menstruációról és a szexualitásról szóló műsorok készítéséről, beleértve a népszerű Cycle Alliance-t.

Az egyes értekezletek Zoom linkjeit röviddel az egyes találkozók előtt kiküldjük a blogunkra: Blog (bayviews.org). Nagyszerű lehetőség a gyermek- és ifjúsági könyvtárosoknak és asszisztenseknek egyaránt, ezért kérjük, adja tovább e hírt. (ref.: MG)

A Vasárnap c. magyar orgánum a Breitbert portálra hivatkozva itt szörnyülködik a témán: Szexoktatás könyvtárosoknak - újabb gyermekeket célzó LMBTQ kezdeményezés link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról