Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egy éve újult meg a könyvtárosok egyesülete (Szlovákia)

1990-től az egyesületnek egyéni és testületi tagjai is lehetnek. 1989-ig az egyesület a kulturális minisztériumhoz tartozott, 1990-től már nem kap állami támogatást (se helyiséget, se munkatársakat), önfenntartóvá kellett válnia. Ennek ellenére az egyesület az elmúlt években bizonyította életképességét, önálló működésre való alkalmasságát. A 2013. november 15?29. között tartott területi konferenciákon javasolták az újabb névváltoztatást: Szlovák Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete névvel, amelyet a közgyűlés decemberben hagyott jóvá. A konferencián került sor az IFLA 2012-es etikai kódexe szlovák változatának megújítására is. A közgyűlésen 114 küldött vett részt 2013. december 9-én, melyen a névváltozást 78 küldött szavazatával hagyták jóvá (68%). Az IFLA etikai kódexét 113 küldött szavazta meg (99%). Sor került az új logo, valamint a 2014-2018 közti választási ciklus elfogadására is. Az elnök erre az időszakra Silvia Stasselová lett, akinek 13 fős választmányi tagság segíti a munkáját. Az egyesületnek két alelnöke lett, a bizottságok is vezetőket választottak. (Szlovákia legrégibb könyvtáros egyesülete új néven: Szlovák Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete; ref.: Prókai M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról