Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egy holland összevont intézmény - gazdagít az épületbe helyezett funkciók együttese

A kilencezer lakosú Eemnes faluháza, azaz "Huis van Eemnes" új holland kultúrház. A találkozás, az alkotás és a részvétel háza, inspiráló harmadik hely, amely szervezett és spontán tevékenységeknek egyaránt helyet ad. Profit és nonprofit szervezetek egyaránt lakják, izgalmasan együttműködve és programokat kezdeményezve.

A Háznak alapvető feladata, hogy két különböző tevékenységet ötvözzön: a könyvtár békés környezetét, valamint a sport- és kulturális központ dinamikáját. A belső tér hidat nyújt e két látszólagos ellentét között - tükrözve a település lakóinak igényeit.

Belépéskor azonnal megérkezünk a kulturális központ lüktető szívébe. A kombinált funkciókat leginkább a könyvtár, a söröző és a bár térbeli ötvözése teszi lehetővé. Bátran összekapcsolják e funkciókat. Ezeket multifunkcionális helyiségek veszik körül, köztük egy színházterem és egy három térre osztható nagy sportcsarnok. A fa borítású színpad tetejét egy központi nagy lépcső töri át a bejárati részen.
A könyvtári gyűjtemény a ház különböző helyein[!] található. A könyvespolcok az emeletek falai mentén találhatók, szétszórva az épületben. A könyvespolcok fa és fém elemeit Eemnes település parcellás poldertája inspirálta. A tok felfelé húzódik, és így összeköti a földszinti helyiségeket, valamint a különböző emeleteket.
Marian Buvelôt, könyvtárvezető: - Az itt található funkciók kombinációja nagy hozzáadott értéket jelent a munkánkban. - Balázs László ajánlásával (ref.: MG)

Fotó és diskurzus a témában: link

Régebbi hírforrás(ok): Lelátó-lépcsők a könyvtári térben - több funkció kis helyen is elfér link Felejtsük el az egyfunkciós könyvtári teret! link Kulturális központként is működött a sportcsarnokba épített könyvtár link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról