Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egy iskolai könyvtár Boulder megyében (olvasóink szavazatára)

A központi iskolai könyvtárban vibráló színek, és hangulat fogadja a diákokat. Az igazgató szerint a könyvtár rendkívül látogatott.
Felosztott területe alkalmas kisebb csoportok fogadására is. A könyvek egy segédkönyvtárban helyezkednek el, a fő helységben a számítógépek a dominánsak. Akik olvasni szeretnének, kényelmes székeken foglalhatnak helyet. Külső forrás további felhasználása nélkül a könyvtárosok maguk is leleményesek a megfelelő tér kialakításában. Mozgó polcokat állítottak fel, térelválasztó paneleket létesítettek, a régi és elhasznált könyvek helyére a digitális verziót szerezték be.
A könyvtár igyekszik felkészíteni az olvasókat a 21. században észlelt változásokra. A tanulók a fogyasztáson túl megtapasztalják az alkotás örömét. Van olyan iskola, ahol a diákok segítik a tanárokat a technikai újdonságok befogadásában, ők azok, akik fejlesztik is a rendszert.
A város lakossága megszavazta az iskolai könyvtárak fejlesztését és beillesztették a költségvetésbe a több milliós kiadást. A több éves terv alapján újjáépítik, felújítják a már meglévő könyvtárakat, az állományt is egyidejűleg fejlesztve. Kelly Sain, az iskolák technológiai fejlesztésért felelőse elmondta, hogy terveik között szerepel a diákok bevonása a könyvtári munkába. Mindkét iskolai kerületben a könyvtárak átszervezése folyik, melynek célja a naprakész információ átadása, a tanulási kedv felkeltése, a természetes kíváncsiság fokozása. A digitális környezet bevezetése és fejlesztése fontos a diákok számára.
Őket is megkérdezték, hogyan látják a könyvtár jövőjét, milyennek szeretnék látni magát a könyvtárat.
A három könyvtár képviselője, akik a programban részt vesznek, havonta találkoznak, hogy megvitassák a könyvtári kutatás, adatgyűjtés, és adatfelhasználás megfelelő beillesztését a tantervbe.
A tankerület a legnagyobb digitáliskönyv-forgalmazó cégtől több mint 54000 könyvet rendelt az iskolai könyvtári bázisba; ezek ingyen elérhetőek a tanulók és dolgozók számára. (ref.: NM)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról