Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egy jogi könyvtáros kedvenc forrástippjei a könyvtári és információs (LIS) szakmán belüli diverzitásról

Clara Cabrera, a kutatási és tájékoztatási felügyelő, egyben társalapítója az SLA Diversity, Inclusion, Community & Equity (DICE) caucus-ának. A társadalmi igazságossággal kapcsolatos kedvenc forrásait sorolja fel. E terület és a hozzá kötődő megmozdulásokkal kapcsolatos események követése lényegében a vezetők e kérdésekkel kapcsolatos munkájának nyomon követése. Néhány módszer, amellyel megpróbálok lépést tartani:
- In The Library With The Lead Pipe link : Ez a folyóirat néhány remek alaptéma található. Néhány olyan cikk, amelyet jó volt olvasni és elgondolkodni rajtuk pl. April Hathcock, Jennifer Vinopal, Fobazi Ettarh, Stephanie Rosen és sok más nagyszerű gondolkodó és író tollából.
- Library Juice Press link : Ez az egyetemi kiadó a különféle érdeklődésre számot tartó társadalmi igazságossággal foglalkozó könyvhöz enged hozzáférést. Van egy polcom e címeknek, köztük Melissa Morrone, Nicole A. Cooke, Annie Downey, Lua Gregory, Shana Higgins, Maria T. Accardi, Emily Drabinski és még hasonló szerzők műveinek.
- Twitter link : Elsősorban azon embereket követem, akiket láttam konferenciákon beszélni, akik szerzők a területen. Vagy akiket személyesen ismerek, mert informális beszélgetéseket folytattunk különféle LIS-kérdésekről. Továbbá néhányat a következő csoportok közül: @diversebooks, @NYCRadRef, @libdiverse, @librarieswehere, @derailforum, @librariesresist. És az általános témák követése érdekében olyan hashtagot keresek, mint például #library, #POClibrarians, #POCinLIS, vagy bármi más, ha konferencia vagy szimpózium készül a LIS társadalmi igazságosságáról és sokféleségéről.
- Libraries: we here link : Ebben a blogban a könyvtárak és levéltárak különböző csoportokhoz tartozó munkatársai osztják meg gondolataikat. Mindez a Medium-on jelenik meg, azaz olyan platformon, amelyet információs szakemberek egyénileg használnak gondolataik megosztására. Ezek teljes terjedelemben hozzák azokat az ötleteket, amelyek rövid megfogalmazásban a Twitteren keresztül, vagy informális módon válnak folyóiratcikkek, konferencia-előadások vagy könyvfejezetek kiindulóforrásaivá. Egy író, akit érdemes követni a Mediumon: Jessamyn West, aki "vidéki tech geek". (ref.: MG) F: link 2019. jún. 5.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról