Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egy katalógus - több gyűjtemény - Evangélikus Integrált Katalógus

Múlt heti lapszámunkban beszámoltunk link az Evangélikus Országos Könyvtár megújulásáról. Most a szintén megújult katalógusra térünk ki.

Mészáros Nelli: - A tér megújulásával együtt megújult a katalógusuk is. Az Evangélikus Integrált Katalógus 2021-től a Liberty rendszeren fut: link . Cél, hogy a megújult katalógusban egyszerre lehessen keresni a magyar evangélikus gyűjteményi tartalom egészét, így az egyetemi könyvtár fizikai állománya mellett az
- Evangélikus Országos Gyűjtemény
- Ráth Mátyás Evangélikus Gyűjtemény dokumentumai
- az eddig külön oldalakon működő Magyar Evangélikus Bibliográfia (MEB)
- a Magyar Evangélikus Digitális Tár (MEDIT) anyagait.
A legújabb evangélikus gyűjteményi projekt, az Igehirdetés Felhő már az új katalógusban kapott helyet. Ennek célja a 20. századi magyarországi evangélikus prédikációs hagyaték feltárására, megőrzésére és - lehetőség szerint - hozzáférhetővé tétele. A katalógusban a prédikáció bibliográfiai adatai mellett sok esetben a kéziratos / gépiratos prédikációk digitális változata is megtekinthető. A katalógusban kiemelt fülön kereshető a Magyarországi Evangélikus Egyházhoz került Esterházy Péter és Gitta Könyvtár anyaga is. A katalógus további előnye az Átfogó keresés lehetősége, mellyel a könyvtár katalógusában és az intézmények által előfizetett adatbázisok egy részében egyszerre lehet keresni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról