Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egy keresővel a finn könyvtárak, levéltárak és múzeumok anyagaiban

Az új keresőportál, a Finna (link eltér az eddig megszokott kereskedelmi keresőktől. Azokat szolgálja ki, akik a finn könyvtárak, levéltárak vagy múzeumok anyagai iránt érdeklődnek, legyenek azok könyvek, festmények, CD-k, régi buszmenetrendek, tudományos cikkek stb., vagyis a kulturális örökséget őrző intézményekben található anyagokról nyújt információkat, mégpedig értelmes, egyszerű, mégis informatív és kutatható módon. A portál jól olvasható és érthető formában kínál információkat 6-tól 106 éves korúak számára. A keresőkifejezés beírása nyomán először az eredmények kisebb része és a keresett információ jelenik meg 'dióhéjban', majd a 'mélyebbre ásás' lehetősége. Az eredmények valamelyikét kiválasztva először a szóban forgó anyag típusáról kapunk információt -- a szerző, a festő, a levéltáros nevét --, a készítés, kiadás vagy felfedezés dátumát, és hogy hol lehet kikölcsönözni, megnézni vagy letölteni. Ezen kívül megbízható forrásokból kínál számos részinformációt is. (ref.: Az összes felhasználót mindenütt el kell érni: a Finna nevű keresőportálról; Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról