Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Egy megcsinálta, megosztotta, kétszázan átvették (minta) - megmozgatta az országot

Bakai Levente edző a koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor a fejébe vette, hogy "megmozgatja az országot": online videókat készített testnevelő tanároknak, hogy így segítse a munkájukat. A Facebookon közzétett felhívásához százhuszonöt településről csaknem kétszáz pedagógus és rajtuk keresztül több ezer gyerek csatlakozott. A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia erőnléti edzőjének, mint mondja, az a titka, hogy az otthoni tornához olyan egyszerű háztartási eszközöket ajánlott, amelyekre sokan nem is gondolnának. "A kisebb gyerekek esetében nagyon fontos a játékosság, az akadálypálya jellegű feladatok, amikor kúszni, mászni, ugrani kell, továbbá az ügyességi gyakorlatok, az egyensúlyfejlesztés" - sorolja.
Saját ötéves lányával készített videókat kisiskolások számára, amelyekben például mezítláb kellett papír zsebkendőket a lábujjaik segítségével összeszedni a földről. "Ki gondolná, hogy egy egyszerű zsebkendő is lehet az edzésben segédeszköz, és fejlesztheti a térérzékelést, az egyensúlyt? Muszáj kreatívnak lennünk és abból dolgoznunk, ami az otthonunkban fellelhető" - magyarázza.

Kapcsolódó: Hogyan eddz karanténban? link

Régebbi hírforrás(ok): Átvették és alakították - Mesekosár Orosházán link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról