Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egy milliárd lelőhely-példányhoz közelít az OCLC

Az OCLC, a világ legnagyobb közös könyvtári vállalkozása 2005 januárjában már több mint 57 millió dokumentum 953 millió példányáról ad felvilágosítást (2004. március végén e számok: 54 millió dokumentum 918 millió példánya, 134 millió könyvtárközi kölcsönzés). 10 másodpercenként bővül az adatbázis egy új leírással, s átlag négy másodpercenként egy új példánnyal. Fennállása óta 141 millió könyvtárközi kölcsönzés teljesítését segítette elő. Kilenc hó alatt: 3 millió dokumentum 35 millió példánya, 7 millió könyvtárközi kölcsönzés. Egyik legújabb szolgáltatása, az elektronikus -- teljes szövegű ? cikkadatbázisa (Electronic Collection Online) már 2 milliós választékot kínál közel hatodfélezer elektronikus folyóiratból.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról