Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Egy szabadúszó digitális munkahelyi tanácsadó kedvenc forrástippjei

Steve Bynghall, egy intranettel, tudásmenedzsmenttel együttműködéssel foglalkozó tanácsadó. Az ajánlott források témája a digitális munkahely és az internet kutatásai és trendjei, valamint saját munkájának szervezése
Amikor vállalati környezetből kiszakadva valaki önállóvá válik, hirtelen sok, korábban magától értetődőnek vett dolog válik kérdéssé. Ilyen pl. az informatikai támogatás, vagy a munkahelyi eszközöket. Az alábbi eszközökkel kicsit könnyebbé vált a szabadúszó Steve élete, illetve a bemutatott források tartalmát gyakran idézi is.
- IA Writer link : mivel sokat ír, ez kiváló, iOS, Android és Mac-en is működő eszköz, mely letörli a képernyőt, így a használója csak az éppen írt szövegre összpontosít. Egyszerű és elegáns. A szöveg azután a szöveget Word, .TXT vagy akár HTML formátumba exportálható.
- Toggl link : A naplózás kulcsfontosságú, ha több ügyfélnek dolgozol. De hasznos az egyes tevékenységekre eső idő rögzítése is. A Toggl az egyik legjobb tevékenység-naplózó alkalmazás. Steve általában asztali gépeken használja, a rendszer freemium verzióját.
- Mary Meeker's Internet Trends link : Mary Meeker, a Kleiner Perkins elemzője évente készít egy igen hosszú diasorozatot, amelyek részletesen bemutatja az internetes trendeket, mindezt nagyon hasznos statisztikákkal illusztrálva. Az anyag elérhető online, s az internetes és más digitális trendek elengedhetetlen forrása.
- Jane McConnell's "Organization in the Digital Age" link : A Jane McConnell által évente készített digitális munkahelyek felmérése valószínűleg az ország legfontosabb éves felmérése a digitális munkahelyek állapotáról. A jelentés ingyenes annak, aki részt vesz a felmérésben. Érdemes megtenni.
P.S.: Ha többet forrás- és eszközjavaslatomat szeretnéd látni, akkor katt link készítettem egy listát, melynek tételeire gyakran utalok.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról