Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyedi könyveket gyártó gép -- a jövő nagykönyvtárának alapfelszerelése

Április 23-án, 24-én és 25-én a Könyvfesztiválon igazi különlegességekkel várja standjánál az érdeklődőket a HVG Press. A cég -- helyszínre telepített digitális nyomdáját működtetve -- érdekes, szórakoztató formában mutatja be, milyen új dimenziókat tár fel a digitális technológia a könyvnyomtatásban. Azoknak is érdemes ellátogatniuk a helyszínre, akik különleges, egyedi példányokat szeretnének vásárolni a HVG kiadványai közül. A Jövő Háza terem 30-as standján a HVG Kiadó könyveiből rendelhetnek megszemélyesített könyveket, a vásárló által választott egyedi borítóval.
-- Kisebb könyvtárakban vagy bonyolultabb dokumentumok (pl. albumok) esetén nem éri meg. Egyébként viszont igen. Nemcsak könyvtárakban, hanem plázákban, áruházakban is. Csökken általa a porosodó állomány (és növekszik az olvasók számára hasznos könyvtári tér), ha komolyan vesszük a minőségirányítás just-in-tine elvét az állománygazdálkodásban. Visszaesik a könyvtárközi kölcsönzés, pláne, ha a jogi környezetet is tisztázódik. Előrelátás esetén a támoptiop által a könyvtárak is labdába rúghattak (volna?) e piacon. Az üzleti szolgáltatók már ugranak. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Gyakori kérdések az Espresso könyvkészítő gépről -- és jövőkép link Hogyan működik a könyvcsinálógép -- nézze meg! link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról