Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyetemi könyvtár baráti köre - alumni management, adományozáshoz

2013-ban az egyetem fejlesztési irodája átszervezése után új prioritásokat jelöltek ki az egyetemi adománygyűjtés számára. Felsőéves adomány-tisztviselő került a könyvtárba is. (Ez nagyon előnyös volt, még ha el is vesztették korábbi PR-esüket, akit az átszervezés során máshová helyeztek.) A változások nyomán újraértékelték a baráti kör szervezetét és vezető testületét is, és emellett nem volt konzisztens tervük a baráti körrel folytatott kommunikációra. Emellett a kör méretei miatt egyre nehezebb volt érdemi tartalommal megtölteni tevékenységét, ezért az átalakítás mellett döntöttek. A végeredmény a kommunikációs terv elkészítése lett. A baráti körrel a kapcsolatot levelezéssel, a már említett hírlevéllel, adományra való felhívás, meghívókkal (a könyvtár rendezvényeire) és a szokásos üdvözlőlapokkal tartják. A kör igényelte a könyvtár működéséről szóló információkat is (havonta), és kifejezte, ne féljen a könyvtár pénzt kérni tőlük, ha szükséges.
A cikk a kommunikációs terv megvalósításának konkrét részleteivel foglalkozik a következőkben. Az adományok ennek nyomán jelentősen megemelkedtek 2013 és 2015 között. (Egy amerikai egyetem könyvtára a diák adományozókkal szoros kapcsolatot ápol; ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról