Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyetemi könyvtárak összevonása -- Manchesterben

Két egyetemet és a gazdasági főiskolát vonták össze Manchesterben 2004-ben, s ezzel létrehozták Anglia legnagyobb egyetemét. Az integrált könyvtár neve: John Rylands University Library, The University of Manchester. 35 telephelyen működik, 4,5 millió könyvet, s valószínűleg az ország legnagyobb e-dokumentumgyűjteményét tartalmazza. A 2005/2006-os évre költségvetése 22 775 millió euró. A személyzet létszáma 370 fő. A könyvtári integráció sikeresnek bizonyult, mert egy felmérés szerint a központi szolgáltatások közül a könyvtárat minősítették a legpozitívabban a használók. Az integráció egyik legkényesebb problémájának a személyzeti kérdés bizonyult. A munkatársak természetesen féltették munkahelyüket. Tisztességes eljárással, meggyőzéssel és kölcsönös megértéssel sikerült ezt a problémát is megoldani. Mindössze 50 személy vonult nyugdíjba, vagy -- megfelelő végkielégítéssel -- távozott a könyvtártól. ... A szolgáltatásokat is sikerrel vonták össze. Nem törekedtek uniformizált megoldásokra, s megőrizték a helyileg bevált megoldásokat. Minden eljárást érdeme szerint bíráltak el, s nem fogadták el automatikusan a korábbi legnagyobb könyvtáréit. Ha a hatékonyság érdekében be is zártak kisebb egységeket, ezek személyzetét bevonták a tervezés és végrehajtás folyamatába, és biztosították további alkalmazásukat. Nem lett volna sikeres a könyvtárak összevonása, ha nem igazodott volna az egyetem céljaihoz. A könyvtári szolgálatot a radikálisan megváltozott egyetemi szervezethez kellett igazítani. ... Folyt.: link - F: Simpson: Merger and centralisaton: can we be big AND good = LIBER Q. 2005/ 3/4. ref.: Papp I.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról