Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Egyezkedő NKÖM és KKDSZ -- a könyvtárak ügye is terítéken

A száznapos, valamint a kormányprogram kulturális területre vonatkozó fejezeteiről tárgyaltak a KKDSZ és a NKÖM képviselői. A szakszervezet szerint augusztus végéig, azaz a költségvetés elfogadásáig meg kellene állapodni az ígéretek teljesítéséről. Jelentős előrelépéseknek kell történniük a száznapos, valamint a kormányprogram szerint a kulturális területen az alapellátásokra - tehát a múzeumokra, levéltárakra, könyvtárakra - vonatkozóan - mondta lapunknak Vadász János. A KKDSZ elnökének tájékoztatása szerint 2003-tól, az összköltségvetés egy százalékát a kulturális alapellátásra kell fordítani, az erre a célra odaítélt összeget pedig "csengő forintban" az önkormányzatokhoz kell eljuttatni. Hangsúlyozta, hogy - az ígéretek alapján - a KKDSZ várja a kulturális törvény még idén történő részleges módosítását, amely garanciákat vállal az intézmények működésének, finanszíro- zásának fejlesztésére. A szakszervezet ugyanígy várja az OMIKK visszaköltöztetéséről, a Magyar Művelődési Intézet fejlesztéséről, valamint az OSZK mélyraktárának kiépítéséről szóló döntések meghozatalát. - A KKDSZ a jövő héten remélhetőleg megköti a minisztériummal azt az ágazati kollektív szerződést is, amely mintául szolgálhat az egész kulturális területen - közölte Vadász János. (...)

Hírforrás: Magyar Nemzet, 2002. július 13. p. 2
2002. július 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=egyezkedo_nkom_es_kkdsz_-_a_konyvtarak_ugye_is_teriteken
Régebbi hírforrás(ok): Magyar Nemzet, 2002. július 13. p. 2
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról