Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyházközösségek - bizonytalan viszonyban az LMBTQ irányában

Egy nyilvános könyvtár Nyugat-Virginiában engedett a helyi templom nyomásának, és levett polcairól egy, a gyerekek számára írt LMBTQ mesekönyvet. Daniel Haack Prince & Knight (Herceg és lovag) című könyve egy herceg történetét meséli el a gyerekeknek, aki beleszeret egy lovagba, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A tartalom emlékeztet minket más középkori tündérmesékre, ahol a főszereplők szerelembe esnek, és elsősorban a gyerekeket szólítják meg vele. Most azonban a herceg nem foglalkozik a hercegnő megmentésével, akivel végül egybekelhet, hanem egy másik férfiba szeret bele - írja a Pride.
Egy nyugat-virginiai lelkész, Josh Layfield azonban azzal vádolja a könyvet, hogy a mese szerinte egy szándékos kísérlet arra, hogy beleneveljék a gyerekekbe - főként a fiatal fiúkba - az LMBTQ életstílust. "Sajnos ez a könyv egyenesen a bűnbe vezeti a gyerekeket, és a szülőknek és a közösségben élő lakosoknak figyelemmel kell követnie az ehhez hasonló eseményeket." Az Upshur megyei nyilvános könyvtár ennek hatására eltávolította kínálatából Daniel Haack könyvét, és el kell dönteniük, hogy a Prince & Knight végleges betiltásra kerül-e épületükben, más gyermekeknek írt LMBTQ könyvekkel egyetemben, amelyeket Layfield és gyülekezete könnyen támadásba vehet legközelebb.
A lelkész véleményével azonban korántsem ért egyet mindenki, és több család is petíciót írt alá annak érdekében, hogy harcoljanak a könyv betiltása ellen.
- Kapcsolódó: A katolikus egyház engedélyével került szivárványzászló a templomra Linzben link

Régebbi hírforrás(ok): Némileg tartunk az LMBT-tartalomtól link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról