Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egymást támogatják a közkönyvtár és a lakásügyi hatóság (olvasóink szavazatára)

- 2013-ban indult a Los Angeles-i közkönyvtár és a helyi lakásügyi hatóság együttműködése. A program célja a társadalmi, egészségügyi, oktatási és munkalehetőségek információinak eljuttatása volt egy lakótelepen élő, kockáztatott életű gyerekek és fiatalok számára. A projektpénz akkor egy évig tartott, de most nyáron újraindítását tervezik egy házon belüli ideiglenes könyvtárral.
- A Chicagói közkönyvtár 2013-ban indult egy iskolába, az Oktatási Tanács finanszírozásában. 2016-ban még szélesebb körű együttműködést jelentettek be: a város összes közkönyvtárát iskolákba és művelődési központokba fogják költöztetni a költségcsökkentés érdekében. A projekt 2018-ban fejeződhet be, az intézményekben lesz internethozzáférés, így számítástechnika órák és más tanórák, mint például grafikai tervezés.
- Milwaukee közkönyvtára más úton jár: Westlawn Gardens területén egy napi 24 órában működő könyvautomatát helyezett ki, könyvtárosok nélkül. A könyvek főleg a gyerekeket célozzák. A tartalmát havonta cserélik, fenntartása kb. évi 25 ezer dollárba kerül (egy hagyományos könyvtár éves költsége 600 ezer dollár). Ennek ellenére egyelőre nem tervezik az elterjesztését más területeken. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról