Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egymilliárd digitális tananyagokra

Az oktatási tárca tervei szerint néhány éven belül multimédiás termeket alakítanak ki minden iskolában. Magyar Bálint miniszter elmondta, két év alatt egymilliárdot költenek digitális tananyagfejlesztésre. A következő két évben egymilliárd forintot költ digitális tananyagfejlesztésre az Oktatási Minisztérium az informatikai tárcával közösen. Magyar Bálint oktatási miniszter az Általános Iskolai Igazgatók Országos Szövetsége közgyűlésén kifejtette: ezek az anyagok a műveltségterületek és a kerettantervi tantárgyak alapján óra- és tantervi vázlatokat is tartalmaznak majd.
Elektronikus készségek oktatása negyediktől: a szaktárca vezetője arra számít, hogy a jövőben a tankönyvpiac struktúrája jelentősen átalakul. Magyar Bálint szólt az elektronikus írásbeliségről is. Közölte: azt szeretnék, ha a diákok az általános iskola hatodik osztályára a szükséges alapkészségekkel rendelkeznének. A Nemzeti alaptanterv felülvizsgálata során rögzítenék, hogy az ilyen jellegű oktatás a hetedik osztály helyett már a negyedik osztályban kezdődjön meg. A miniszter jelezte: amellett, hogy 2005-ig valamennyi iskolát rákötik a világhálóra, műholdas-programot is indít a tárca. Ennek keretében digitális tartalmakat és tananyagokat tudnának az iskolák letölteni szervereikre.
Kiegészítik a tanárképzési normatívát: Magyar Bálint elmondta: a tervek szerint multimédiás oktatótermeket alakítanának ki az iskolákban, és azoknak a tanároknak, akik bekapcsolódnak a tárca május végén induló számítógépes akciójába, az OM és az informatikai tárca 10-10 ezer forinttal kiegészíti a tanárképzési normatíváját. A két minisztérium erre a célra 200-200 millió forintot különít el.

-- Ismét olyan lehetőség, amelyet kihasználva a könyvtárak kiléphetnek önként vállalt elszigeteltségükből. A tanterv- és tartalomfejlesztőkkel együttműködve, igényeiket figyelve és prognosztizálva az oktatási tartalmakba a szó valós és virtuális értelmében is belinkelhetők a könyvtárak. A tapasztalat azt mutatja, hogy a fejlesztőknek könyvtáros team-tag nélkül nem feltétlenül jut eszébe ez a lehetőség. A kapcsolatteremtés azért is fontos, mert a könyvtárak legnagyobb használói körében lehet ilyen módon híveket szerezni. (MG)

Hírforrás: MATISZ Hírlevél, link , 2003. május 8. csütörtök
2003. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=egymilliard_digitalis_tananyagokra
Régebbi hírforrás(ok): MATISZ Hírlevél, link , 2003. május 8. csütörtök
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról