Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyre gyakoribb a 'több egyetem - egy könyvtár' szervezet modell

Jelen tanulmány célja, hogy bemutassa és elemezze egy több intézményt kiszolgáló közös egyetemi könyvtár gyakorlatát mint az egyetemek közötti együttműködés modelljét.
A cikk leíró esettanulmányt ad az együttműködés előnyeiről és kihívásairól egy közös könyvtár tapasztalatai alapján.
A 2000-es és 2010-es években a finn egyetemek és főiskolák strukturális változásokon mentek keresztül és közhasznú társaságokká alakultak. Az államigazgatási politika ideálja egy hatékony, produktív, vállalkozó egyetem, áramvonalas infrastruktúrával és támogató szolgáltatásokkal. A költséghatékonyság és az eredményesség megvalósításának egyik eszköze a közös regionális könyvtárak fenntartása. Vaasában öt egyetem osztozik a Tritonia link nevű közös egyetemi könyvtáron. A Tritonia könyvtári és információs szolgáltatásai között ott találjuk a nyomtatott és digitális információforrásokat, a kutatástámogató szolgáltatásokat, a digitális oktatás pedagógiai és technikai támogatását és a tanulótereket a könyvtárhoz tartozó öt egyetem számára.
A tanulmány ismerteti a szolgáltatások kialakítását és fejlesztését, emellett bemutat egy létező modellt az együttműködésre a több felsőoktatási intézmény által működtetett közös könyvtárakban, amelyek egyre gyakoribbnak számítanak. (Értékteremtés mindenki számára: közös egyetemi könyvtár öt felsőoktatási intézmény szolgálatában; sajnos csak autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról