Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyre inkább számíthatunk az MI gyártotta féknyúzra

... De nemcsak precíziós támadásokat, hanem gyorsan és sokakat elérőket is le lehet vezényelni. Ilyen lehet például álhírek terjesztése: a támadók csak megadják a főbb szempontokat, majd az MI néhány perc alatt megír több álhírt több tucat nyelven, és hasonló sebességgel publikálja, megosztja, terjeszti is azokat. Mindezt akárhányszor megismétli, nem fárad el, nem ég ki, nem un bele. Hasonlóan tömeges támadási forma az ellenoldal vagy éppen a szabad sajtó felületeinek megbénítása is. Barta Gergő, a Deloitte kibervédelmi osztályvezetője a HVG-nek korábban úgy foglalta össze a fokozódó kiberveszélyhelyzetet, hogy akik kevésbé értenek ezekhez a feladatokhoz - gépek hackeléséhez vagy rendszerek megbénításához -, azok is kaptak egy olyan eszközt, ahol már csak be kell írni, mit akarnak, és az MI kidob egy olyan kódot, amelyet beütve vagy más módon szabadon eresztve kárt tudnak okozni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról