Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyre népszerűbb az internetes könyvrendelés

Bár folyamatos rémhírek terjengenek arról, hogy a könyv, az olvasás ma már nem népszerű, mégis egyre több olyan lehetőség jelenik meg a piacon, amely könyvek postai vagy internetes rendelésére buzdít. A jelek szerint ezek a buzdítások sikeresek: egyre többen folyamodnak ehhez a módszerhez az olvasnivaló beszerzésére. Romániában egyetlen olyan internetes cég működik, amely magyar nyelven kínálja antikváriumi jellegű szolgáltatását. A link címen elérhető Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt székhelye Szatmárnémetiben van, megrendelői pedig főként az erdélyi magyarlakta területekről kerülnek ki, de már több ízben kaptak rendelést Bukarestből is. A családi vállalkozás vezetője, a végzettsége szerint földrajz tanár Vörös Sándor Zsolt a magyarországi példák alapján létrehozott vállalkozásnak 2006. február 1-től közel 500 regisztrált ügyfele van. Az e-biznisz javarészt 18-35 év közöttiek körében népszerű, de van pl. 80 éves kliensük is, akik több-kevesebb rendszerességgel vásárolnak is. A különleges kívánságok teljesítése egy referenszkönyvtáros dicséretére is válhat.
-- Szeretnénk elérni azt, hogy aki az oldalunkra téved, az ne lépjen tovább anélkül, hogy találna valami érdekeset. -- jelzi interjúban az üzlet tulajdonosa. - F: Sándor Boglárka-Ágnes, Szabadság.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról