Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyre több a gyerekeknek szóló oldal -- könyvtáriak is

A webes cégek új célközönséget fedeztek fel maguknak: a gyermekeket. A gond azonban az, hogy a tartalomszolgáltatók között igazi fekete bárányok is akadnak. Folyamatosan nő a kifejezetten gyerekeknek szóló oldalak és szolgáltatások, üzleti csomagok száma. A vállalatok többsége betartja a törvényeket, azonban néhány üzemeltető úgy tűnik, nincs tekintettel semmire és senkire. 'Természetesen sok a korrekt portál, azonban sok a fekete báránynak minősíthető cég is' - szögezte le Verena Weigand, a német Média-ifjúságvédelmi Bizottság vezetője. - F: máj. 9.
-- Kérdés lehet, hogy a könyvtárak mennyire készítenek gyerekek -- vagy bármely minősített célcsoportjuk számára -- aloldalakat. Hazai, vagy ügyes külföldi példákról szívesen közöl csokrot a KIT (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Sg.hu, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról