Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyre többen tájékozódnak az interneten vásárlás előtt

Egyre több brit vásárló tájékozódik a termékről vásárlás előtt az interneten - derül ki egy most készült felmérésből. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mindenki online vásárolna, csak az információkat szerzik be az interneten. Az adatokat tavaly október és idén január között gyűjtötték össze az elemzéshez. Az egyes termékcsoportokat egytől tízig lehetett osztályozni az alapján, hogy milyen gyakran tájékozódnak vásárlás előtt a világhálón. A tízes azt jelentette, hogy mindig utánanéznek a terméknek, az egyes pedig azt, hogy sosem keresnek róla információkat a vásárlás előtt. A legmagasabb átlagpontszámot a könyvek, zenei CD-k és DVD-k csoportja érte el, ami azt jelenti, hogy a legtöbb brit vásárló ezekről szerez be információkat, mielőtt pénzt ad értük. A második helyre kerültek az utazások, míg a harmadikra a háztartási elektronikai cikkek. A vásárlók többsége ajándékok vásárlása előtt is utánanéz a kiválasztott terméknek. - F: ápr. 2.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról