Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Együttmuködés az internet biztonsága érdekében

Az internet biztonságának növelésére együttmuködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF). A HíF közleménye szerint a szervezetek közösen támogatják a magyarországi internet biztonságosságát növelo kezdeményezéseket. Az együttmuködés elsodleges célja, hogy az internethasználat biztonságának elosegítése érdekében a szervezetek összehangolják tevékenységüket. Az aláírók szerint ugyanis az internethasználat, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés terjedésének egyik jelentos gátja az, hogy a világháló biztonsága még nincs olyan szinten, amely elvárható volna egy, a társadalom által széles körben használt eszköztol. Az aláírók szerint az internet csak akkor lesz biztonságosabb, ha az összes érintett szereplo tesz érte. A közlemény szerint az utóbbi években folyamatosan nott az internetszolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok száma: 2003 elso negyedévében 123 internethasználattal kapcsolatos bejelentés érkezett a HíF területi hivatalának irodáiba.

Hírforrás: 2003. 08. 12., link
2003. augusztus 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=egyuttmukodes_az_internet_biztonsaga_erdekeben
Régebbi hírforrás(ok): 2003. 08. 12., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról