Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Együttműködést, empátiát plántál a gyerekkönyvtár - tudatos könyvbesorolással

Együtt / Együtt élni / Klasszikus történetek / Érzések / Jó éjszakát / Átgondolni / Együttműködni - olvasható egyebek mellett a Hamburgi Városi Könyvtár link központi részlegének gyerekkönyvtárában. Ezek szerint (is) tagolják a polcon a könyveket (a fotókat ld.: link - a "mit-" előtag a németben az "együtt"-nek fordítható).
Igaz, nem csak a könyvtárak állnak ki a nyílt, együttműködő közösségek mellett azt feltételezve, hogy a társadalomban jobb, ha az emberek igyekeznek megérteni egymást és problémáikat közösen oldják meg. Az egyházi, városrészi, szakmai közösségek mellett applikáció is segíti a civilek egymásra találását pl.: link ).

A példa mutatja, hogy a könyvtár igenis tehet konkrét lépéseket olyan elvontabb célokért, mint hogy nagyobb bizalom legyen a társadalomban. Hogy ez manipulálás, társadalmi mérnökösködés lenne? Az előbbi feltétele, hogy az a megcélzottak tudtán kívül történjen. A párbeszéd és befogadás útjának helyességét pedig rendszeresen, különböző fórumokon megerősítik az emberek.
Így bizonyított: a könyvtár tehet és tesz is a társadalom által fontosnak tartott célokért, legyen az árvízvédelem, befogadás, klímavédelem, városi autóforgalom csökkentése, vagy - példánkban a párbeszédre, empátiára való érzékenyítés. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról