Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Éjjel az egyetemi könyvtárban -- használói felmérés

2013 őszén az East Carolina Egyetem központi könyvtára (Joyner Library) a hallgatók kezdeményezésére kísérletképpen áttért a 24/5-ös működésre: a vasárnap reggeli nyitástól (10 órakor) péntek késő estig (21 óráig) megszakítás nélkül nyitva voltak. Éjszaka két részleg munkatársai dolgoztak, a kölcsönzésé -- este 11-től reggel 8-ig speciális műszakot vezettek be -- s a biztonságiak.
A vizsgált időszakban a könyvtár 77 alkalommal tartott nyitva éjszaka. 4720 látogató 15 374 látogatását regisztrálták. A legtöbb látogatás a szemeszter záróidőszakára esett. Egyéb hónapokban viszonylag egyenletes volt a terhelés. Csak két apró incidens esett az éjszakai műszakban, ezek a rendőrség bevonásával rendeződtek.
A kísérletet a könyvtár sikeresnek ítélte. A hallgatók nagyon örültek a lehetőségnek. A 2014-2015-ös tanévben ezért állandósították az éjszakai nyitva tartást. A használatot a továbbiakban is vizsgálják (például az oktatók érdeklődését és azt, hogy az éjszakai tanulás és kutatás hogyan hat a sikerességre). (Siker máról holnapra? Kik és hogyan használják a felsőoktatási könyvtárat este 11 és reggel 8 között?; ref.: Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról