Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Eladó lányok és használt könyvek a falunapon (képekkel)

Sok könyvtárban gond, hogy mit is kezdjenek a törölt könyvekkel. Egyik gyakran választott út a könyvárusítás. Módjai: adomány pl. rászorult gyerekeknek, kiárusítás minimális összegért, (fix áron, vagy becsületkassza alkalmazásával) -- pl. meg lehet jelenni különböző falusi rendezvényeken ahol, lehet a fentiekben felsorolt tételeket alkalmazni.
A Halis István Városi Könyvtár mozgókönyvtára kivonult két ládányi törölt könyvvel Felsőrajkra, ahol termelői vásárt szerveztek. A törölt állományból válogatott két ládányi könyv közül azok is új gazdára keltek 50 Ft/db áron, amelyek a városban már nem voltak vonzók. Volt, aki a kedvezményesnek tartott áron 10-nél több könyvet is vásárolt. A könyvtárosok sok érdekes történetet hallgathattak meg a könyvek szeretetéről, s jó volt látniuk az olvasásra éhes embereket.
Két könyvtáros fél napot töltött a helyszínen. A közel 3000 Ft-os bevétel haszonként akkor értékelhető, ha mellé helyezzük a helyiekkel való kapcsolattartás és jelenlét értékét.

Hírforrás: Bognár Csilla
2012. május 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=elado_lanyok_es_hasznalt_konyvek_a_falunapon
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról