Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elavult CD-, videókazetta-kölcsönözős vagy hallgattatós hangoskönyvtári funkció

Szegeden a Stefánia új ékszerdoboza: megújult és a fiataloké lett az egykori Hangoskönyvtár.
A Stefánián álló belvárosi palotát egykor Politzer Sándor ékszerész építette, az elmúlt hónapokban a város felújította, ma pedig átadták az épületben lévő, megfiatalodott fiókkönyvtárat is. Az ékszerész egykori palotájában ma igazi ékszerdoboz nyílt. A Stefánia 2. szám alatti épületet és a szomszédos Burger-házat az elmúlt hónapokban újíttatta fel az önkormányzat 160 millió forintért.
A megfiatalodott homlokzat mögött ma egy teljesen új könyvtárat is birtokba vehettek a fiatalok. A jövőben ugyanis elsősorban a tinédzser korosztály olvasóit várják majd az új helyen. Az átadóünnepségen Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, Szegeden az elmúlt években számtalan fejlesztés valósulhatott meg elsősorban Európai Uniós forrásból, de az önkormányzat saját költségvetéséből is jelentős rekonstrukciókat hajtott végre.
- Komoly felelősség, hogy a fejlesztésekből minden városrész egyformán részesüljön - jelentette ki az alpolgármester.
A 15 millió forint ráfordítással megújult könyvtárban kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, a fűtést és a mosdókat. Megújult a galéria, az arra vezető lépcső és az álmennyezet. Új padlóburkolattal és bútorokkal várja látogatóit és olvasóit Stefánia Fiókkönyvtár-klub. A jövőben elsősorban a tinédzsereket várják majd a fiatalosan berendezett könyvtárba és klubba.
Sikaláné Sánta Ildikó könyvtárigazgató elmondta, a technika mára meghaladta azt a hangoskönyvtári funkciót, ahol CD-ket, videókazettákat kölcsönöztek vagy hallgattak. Ezért döntöttek úgy, hogy a megújult könyvtárba elsősorban a fiatalokat várják.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról