Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elégedett idős nethajósok [felmérés a könyvtárak egyik fontos piaci szegmensének információ-fogyasztásáról]

Aszerint az új felmérés szerint, amely az 55 év felettiek internetezési szokásait vizsgálta, a senior korosztályban feltűnően nagy eltérés mutatkozik a nemek közötti összehasonlításban. Az 55 év feletti internetező férfiak majdnem 80%-a leginkább hobbi szinten használja az internetet, és legfőképpen információkat gyűjt rajta keresztül, míg a netező idős hölgyek 86%-a telefon helyett ezt használja csevegésre barátaival és rokonaival bel- és külföldön egyaránt. A felmérést az ICM készítette az Age Concern és a Barclays megbízásából. (...) Az 55 év felettiek többsége még soha nem próbálta ki az internetet és kétharmaduk azt nyilatkozta, hogy nem is áll szándékában részt venni az információtechnológiai forradalomban. Ugyanakkor azoknak a megkérdezett 55 év felettieknek, akik internet-felhasználók, kétharmada egyetértett abban, hogy a világháló pozitív hatással van az életére. (...)

Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél, No.168, szept. 5. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról