Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Írásbeli kommunikáció gerjesztése - ötletdoboztól a design thinking-ig

Különbözőek vagyunk. Egyikünk ilyen, másikunk olyan felhívásra reagál szívesebben. Gent Krook könyvtárának alsó szintjén ezért többféle módon gyűjtik a használói visszacsatolásokat. link

- Az ötletdoboz nem okoz nagyobb meglepetést: az üvegfalú alkalmatosság tetején lévő nyíláson keresztül a használók bedobják elképzeléseiket, visszajelzéseiket.
- Némileg strukturáltabb visszajelzés írható a noteszlap-tömbre emlékeztető visszajelző űrlapokra. "Gondolataim... Írd ide ötleteidet (névvel, címmel)
- Más szintű visszajelzést kíván kicsiholni az ötletfal - Ideeënmuur: a design thinkingből ismert "Hogyan tudnánk...?" típusú kérdésekkel kezdődő új ötleteket vet fel. Ezzel indirekt módon azt ismeri el, hogy a könyvtáros nem minden könyvtárszakmai kérdésre tudja a jó választ. Illetve: minden elképzelés eredményesebben valósítható meg akkor, ha az intézkedés érintettjei hozzájárultak, illetve bevonva érzik magukat a folyamatba. A falat a büfé felé vezető úton, az újságolvasó részleg mellett helyezték el. A fotókat ld.: link .

Természetesen ezen kívül is vannak visszajelzési lehetőségek, a könyvtári weboldaltól kezdve a pultban szolgálatot teljesítő alkalmazottakig. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Design thinking - tervezői gondolkodás (videó a lépésekről) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról