Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elektronikus tudásmegosztásunk szintje - a CsMKE-Kávéházi szekció programjából

Habók Lilla: A szakmai elektronikus tudásmegosztásunk szintjei - ez az előadás is a Belső szakmai kommunikáció cím alatt kerül napirendre. Előzetesként közöljük összefoglalóját:
A könyvtárosok elektronikus tudásmegosztásának megismerésére felmérést végeztünk (módszertan: kérdőív Bloom kibővített taxonómiarendszerének kognitív szintjeire alapulóan. A 120 kitöltő szakmai kommunikációval kapcsolatos emlékezésre, megértésre, alkalmazásra, elemzésre, kiértékelésre és létrehozásra vonatkozó kérdésekre válaszolt.
A nem reprezentatív felmérés szerint a megszerezhető 77 pontból a kitöltők közül
- 27% ért el több mint 50 pontot
- 57% 40-50 pont közötti eredményt
- 17% 40 pont alatt.
Arányaiban a legkevesebb pontot a létrehozás szintjén szerezték, amely már a konkrét, produktív tevékenységekre vonatkozik. Az életkor nem volt meghatározó.
Kiderült pl.: a könyvtárosok a Katalistet főleg a friss információk miatt figyelik, szemben a Facebook csoporttal, amelyet kevesebben látogatnak és ezen belül is a használók inkább a szórakoztatóbb, kötetlenebb posztokat keresik. Negatívumként említik Katalisten az elvi és parttalan vitákat, melyek ritkán generálnak döntést vagy szakmai változást.
- További részletek a CsMKE-Kávéházi szekcióban, Veszprémben, jún. 8-án, 13.15-kor.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról