Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elérhetetlenné tett hírarchívumok

A világtól elzárt kommunista diktatúra törölte állami hírarchívumának 99 százalékát -- írja a brit Telegraph. Nagyjából 35 ezer cikk tűnt el az állami hírügynökség anyagaiból, és ugyanez történt a párt lapjával is. Az október előtti időszakból csak néhány Kim Dzsong Un-t méltató írás maradt meg. A múlt törlésében szerepe lehetett annak, hogy a múlt héten perbe fogták és ki is végezték az ország egykori erős emberét, az Ifjú Vezér nagybátyját, Csang Szung Taek-et. (Haszon hírek)
-- hirado.hu: nem történt semmi 2013. november 5. előtt -- 'Magyarország hírportálja', amint magát decens szerénységgel titulálja a közmédia híroldala, sűrű hallgatásba burkolózik. Kit érdekelne, mivel kezdődött a rezsicsökkentés? E bűvös szóra rákeresve a hirado.hu 177 (azaz egyszázhetvenhét) találatot ad ki, a legrégebbi írásos emlék 2013. november 5-i keltezésű. (Közmédia blog)

Hírforrás: Haszon hírek ; Közmédia blog
2013. december 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=elerhetetlenne_tett_hirarchivumok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról