Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Élet a bezárt kapuk mögött: mentőznek a könyvtárosok

Egy éve - kisebb megszakításokkal - zárva vannak Szeged kulturális és egyéb városi intézményei. A bezárt kapuk mögött azonban nagyon is zajlik az élet a könyvtárban, a színházban, vagy az Ifjúsági Házban. A vadasparkban pedig a járvány idején is meg kell etetni az állatokat, a környezetgazdáknak rendben tartani a várost.
A Somogyi-könyvtár hatalmas bejárati üvegajtaján is régen lépett már be olvasó, kisebb szünetekkel egy éve zárva tart az érdeklődők előtt, ezért az utcára költöztek. Míg békeidőben az olvasók mennek be a könyvtárba, most a könyvtárosok mennek ki az olvasókhoz.
- Folyamatosan frissítjük az online tartalmainkat és dolgozunk a honlapunk megújításán is, amihez olvasóink segítségét is kértük - mondta Sikaláné Sánta Ildikó igazgató.
A Dóm téri központ és a tizenhárom fiókkönyvtár az elmúlt hónapokban szinte folyamatosan üzemeltette könyvtárpontjait, ahol az online előre megrendelt, majd összecsomagolt könyveket átvehették az olvasók.
- Ez a szolgáltatásunk, hogy a könyveket kivisszük az olvasóknak, rendkívül népszerű lett. November és március között közel kilencezer könyvcsomagot állítottunk össze és adtunk át. Ez 48 ezer kölcsönzött könyvet jelentett, miközben nyitva sem voltunk.
Önkéntes munkát is vállalnak a könyvtárosok: hetente egy nap hárman is segítik a mentősök munkáját. Elsősorban adminisztratív feladatok átvállalásával tehermentesítik őket, hogy több idő jusson a mentésre. Öten pedig igény szerint telefonos ügyelettel segítenek a szegedi háziorvosoknak az oltások megszervezésében.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról